
Wil jij jezelf beter leren kennen met coaching, begrijpen waarom het ging zoals het ging en daar verandering in maken?
Persoonlijk leiderschap versterken
Krijg inzicht in je patronen en verbeter de interactie met mensen om je heen
Wil jij jezelf beter leren kennen met coaching, begrijpen waarom het ging zoals het ging en daar verandering in maken?
Persoonlijk leiderschap versterken
Krijg inzicht in je patronen en verbeter de interactie met mensen om je heen
Persoonlijk leiderschap ontwikkelen en versterken
Wanneer je liever coaching wilt dan hypnotherapie, dan ben je welkom voor coaching gesprekken. Ook is een combinatie van beide mogelijk. Sowieso gebruik ik mijn kennis vanuit de coaching ook tijdens de hypnotherapie, omdat ik een geïntegreerde aanpak bied.
Je hebt een probleem waar je vanaf wilt, en dat kunnen we onderzoeken vanuit verschillende kanten en op verschillende manieren. Daarnaast kun je ook dromen inbrengen als je graag wilt uitzoeken wat die jou vertellen.
Je kunt inzicht vergroten hoe jij in de wereld staat, en je eigen leiderschap versterken om jouw unieke pad te vinden en te volgen.
Mijn coaching is gebaseerd op kennis en ervaring met technieken uit bijvoorbeeld:
Ook kunnen we vaardigheden versterken, zodat de veranderingen die je in de hypnose sessies hebt gemaakt gemakkelijker kunt behouden en versterken in het dagelijks leven en werken.
Het beeld van de molen is voor mij een reminder om gedachten niet al te serieus te nemen. Zoals de wind die in de wieken waait, komen gedachten constant op in je hoofd. Wanneer je die serieus neemt, gaat het mechaniek in de molen draaien en kost je dat veel energie en is er veel actie binnenin jou. Wanneer je de wind tussen de wieken door laat draaien, en de gedachten (de wind) laat gaan zonder ze vast te pakken, dan heb je de vrijheid om keuzes te maken zoals je dat vanuit jouw ziel, jouw innerlijk kompas aanvoelt.
Per dag hebben we ongeveer tussen de 40.000 en 60.000 gedachten, waarvan 90% dezelfde gedachten zijn als gisteren, en de dag ervoor, en het merendeel zijn negatieve gedachten. Dit is het verhaal dat jij jezelf, deels onbewust, elke dag weer vertelt. Heb je je weleens afgevraagd hoe betrouwbaar jouw verhalen eigenlijk zijn? Wanneer je het vergelijkt met de feiten, blijkt dat meer dan 90% van wat je denkt niet waar is. Jouw gedachten zijn gebaseerd op hoe jij de werkelijkheid ziet, wat weer bepaald is door wat jij hebt meegemaakt en hoe je bent opgevoed. Dit kunnen we onderzoeken in een coaching traject, mogelijk gecombineerd met hypnotherapie om ook onderliggende overtuigingen te veranderen.
Wat is eigenlijk NLP?
NLP is een methodiek voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en daarmee kun je snel inzicht te krijgen in waarom we doen zoals we doen.
Uitgangspunt van NLP is dat de mens in staat is om het leven prettig te vinden en ervan te genieten. Door een gebeurtenis kan dit vermogen worden aangetast. Die gebeurtenis kan ingrijpend zijn, maar ook een ogenschijnlijk onbelangrijke - of kleine - gebeurtenis of opmerking, kan een groot effect hebben op ons doen, denken, handelen en gedrag.
Waar komt NLP eigenlijk vandaan? NLP werd in de jaren 70 ontdekt aan de Universiteit van California. Hoogleraar linguïstiek John Grinder en student computerwetenschappen Richard Bandler onderzochten de processen van communicatie en verandering. Zij wilden antwoord krijgen op de vraag wat succesvolle therapeuten zo bijzonder maakten.
Daarom bestudeerden ze de technieken en de resultaten. Ze kwamen tot de conclusie dat het communicatieproces tussen mensen gebaseerd is op neuropsychologie, cybernetica (programmeren) en taal. Bovendien ontdekten ze dat dit proces beïnvloedbaar is.
Daarom gaven ze het de naam Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Met NLP richt je je op de oplossingen, niet op de problemen.
Een belangrijk uitgangspunt is dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden. En iedereen heeft de hulpbronnen in zich om haar/zijn doelen te bereiken. Als we hier vanuit gaan, dan kun je dus zelf, door middel van gedachten, problemen oplossen en doelen behalen die ook lichamelijke verandering kunnen brengen.
Transactionele Analyse (TA)
De TA (Transactionele Analyse) is een persoonlijkheidstheorie ontwikkeld door Eric Berne, en maakt inzichtelijk hoe je als mens ontwikkelt en hoe interactie tussen mensen gaat.
Zo kun je begrijpen hoe je persoonlijke ontwikkeling verlopen is, en welke patronen je herkent in interactie en communicatie met anderen.
Je herkent misschien wel dat je vaak in dezelfde situatie terecht komt, of dat je telkens weer vastloopt terwijl je toch echt wel wilt veranderen. Vaak zijn het de onbewuste ervaringen uit je vroege jeugd die geleid hebben tot overtuigingen over jezelf en anderen.
Basis uitgangspunt van de TA is: Ik ben oké en jij bent oké, dit is een heel gezond uitgangspunt. Maar soms is je conclusie: ik ben niet oké, of, jij bent niet oké. Of: ik ben pas oké als... (ik mijn best doe, ik perfect ben, ik een ander een genoegen doe, ik voort maak, ik sterk ben). Dat kan leiden tot problemen, en dan is het de moeite waard om dit bij jezelf te onderzoeken en veranderen.
Systemisch Werk (SW)
Bij systemisch werk gaan we uit van het principe van het familiesysteem, waarin je in het begin van je leven, je eigen plek in de wereld krijgt in het gezin waar je geboren wordt. Dit neem je aan zoals het er is, als kind.
Er zijn 3 basis uitgangspunten in SW:
Ook in bijvoorbeeld werk of andere organisaties waarin je actief bent kom je deze systemische principes tegen. Wanneer je bijvoorbeeld als kind (onbewust) conclusies hebt getrokken dat jij op een bepaalde manier moet doen of zijn, om goed (genoeg) gevonden te worden, dan werkt dat door in je volwassen leven. Dit zou zich kunnen uiten in teveel geven (please gedrag, altijd ja zeggen), of in je klein voelen ten opzichte van anderen. Hier kunnen we in de coaching of hypnotherapie aan werken.
Zet nu de volgende stap in jouw ont-wikkeling